Ozzlesfreshfood KVV is ons eigen huismerk vers vlees voor hond en kat!

Ozzlesfreshfood, het huismerk KVV van Ozzlesdogfood Ozzlesfreshfood is het eigen merk KVV van Ozzlesdogfood. Eerste klas kwaliteit kant-en-klaar vers vlees voor hond en kat voor betaalbare prijzen.

Ozzlesfreshfood KVV heeft momenteel 10 verschillende samengestelde vlees- en vismixen bestaande uit 2, 3 of meer vlees en/of vissoorten. 

Het vlees wat Ozzlesfreshfood gebruikt voor zijn KVV mixen is merendeel afkomstig uit Nederland of Duitsland en is afkomstig uit slachthuizen die goedgekeurd zijn door en onder toezicht staan van de NVWA en voldoen aan alle wettelijke eisen. Wij kopen het vlees en vis bij voorkeur vers en gekoeld in, waarna het in de productielocatie verder verwerkt wordt alvorens het als gereed product ingevroren wordt. De productielocatie van Ozzlesfreshfood is voorzien van moderne verwerkingsapparatuur, waardoor er nauwkeurig gewerkt kan worden. De productielocatie is erkend door het NVWA. Het hele proces van het onbewerkte vlees tot en met de kant-en-klare worst verloopt onder strikte hygiënische omstandigheden in geklimatiseerde ruimtes. 

 

Alle KVV mixen bestaan uit 60% spiervlees, 20% organen en 20% vleesbotten. Er wordt verder niets aan toegevoegd in de vorm van premixen, groente, rijst of granen. 

We hebben ook een assortiment mixdozen waar minimaal 3 verschillende mixen in zitten, dus voldoende variatie en aantrekkelijk geprijsd! 

 

Ozzlesfreshfood staat voor 100% Puur Natuur Hondenvoer, zoals hondenvoer bedoeld is, dus geen toevoegingen!

Ozzlesfreshfood is verkrijgbaar in 250 gram, 500 gram en 1000 grams worsten.
 

Natuurlijk gezonde hondenvoeding
Ozzlesfreshfood
 gebruikt geen premixen.  De benodigde voedingsstoffen, vitaminen en mineralen komen uit het vlees zelf. Wij adviseren daarom ook altijd om zoveel mogelijk soorten af te wisselen. 

Veel variatie in vers is gezond!

GEBRUIK:

Rauwe voeding is onbewerkt en bevat daarom bacteriën, enzymen en gezonde vitaminen en mineralen.
Rauwe voeding is, omdat het in de vriezer wordt bewaard, altijd vers.
Je kunt het vlees als je het wilt portioneren door het even een uurtje buiten de vriezer te leggen zodat de ergste vorst eruit is, en dan de verpakking verkleinen door met bijv. een broodmes de worsten te portioneren en de porties voorzien van een folie of boterhamzakje. Vervolgens kan je ze weer invriezen. Het is belangrijk om KVV niet te verhitten! Dus niet in de magnetron en ook niet overgieten met kokend water. De beste methode is om het langzaam in een gesloten bak in de koelkast te laten ontdooien. Het heeft dan ong. 24 uur nodig om volledig te ontdooien.
Na het volledig ontdooien is het dan nog maximaal 2 dagen houdbaar.
De vrijgekomen vleessappen kan je ook gewoon aan je hond voeren omdat deze ook allerlei bacterien bevatten.

Het advies is om veel verschillende soorten KVV af te wisselen, elke gebruikte diersoort in KVV heeft namelijk een andere samenstelling. Door af te wisselen voer je zo gevarieerd mogelijk, net als de wolf in zijn natuurlijke leefomgeving.

HOEVEELHEID:

Dan is het natuurlijk de vraag: Hoeveel mag mijn hond ongeveer hebben per dag?
Bij rauw vlees voeren is dit eigenlijk altijd afhankelijk van de hond in kwestie, zoals leeftijd, energiebehoefte, drachtig of zogend, ideaal gewicht etc.
Begin als vuistregel met 2 procent van zijn/haar lichaamsgewicht te voeren.
Heeft u dus een hond van 30 kilo (30.000 gram) : 100 x 2 = 600 gram per dag.

Voor pups wordt er aangeraden te beginnen met 5 procent per dag.


Richtlijn hoeveelheid: 

  • tot 4 maanden: 5% van het lichaamsgewicht aan voeding
  • 4-7 maanden: 4% van het lichaamsgewicht aan voeding
  • 7-10 maanden: 3% van het lichaamsgewicht aan voeding
  • 10+ maanden: 1,5-2% van het lichaamsgewicht aan voeding

 

Meer info is ook via deze link te vinden.

Nu ook bezorging van diepvries producten aan huis! Klik hier voor meer INFO!  

 

VOORDELEN RAUW VOER:

  • minder ontlasting
  • geen huidproblemen
  • minder drinken veel vocht in KVV
  • geen last van slechte eetlust
  • weerstand is veel beter
  • vacht verandert
  • gebit blijft schoon
  • groeispurt bij pups komen niet voor
  • algemene gedragsverandering
  • minder dierenartsbezoeken

 

OMSCHAKELEN:

Voor veel honden is de overstap simpel en kan dit zonder problemen in een keer. Voor sommige honden is het wat lastiger, als ze bijvoorbeeld gevoelige darmen hebben.
Voor deze honden wordt vaak aangeraden om te laten wennen aan rauw vlees, door in het begin er wat kokend water overheen te gooien. Let er dan wel op dat het bot goed gemalen is en er geen stukken bot inzitten, want verhit bot kan scherp en lastig verteerbaar zijn.
Voor katten is de overstap soms lastig, omdat het vaak eigenwijze eters zijn. Je kunt de kvv overgieten met kokend water om het wat geuriger te maken of er iets heel erg lekkers doorheen mengen.